enamel signs – plaques emaillee – Emaille Schilder – emaille borden
contact direct: +31-(0)622444742

Plaques protection du patrimoine mondial

Plaques protection du patrimone mondial (culturel et naturel Unesco)

(foto´s van enkele voorbeelden vindt U onderaan de tekst)

Emaigro en monumentenschildjes

Overheidsinstanties ontwikkelen zich voortdurend en oriënteren zich steeds breder bij het inkopen van producten en diensten. Vanwege budgettaire redenen, maar wellicht ook omdat er aan kritische burgers en pers steeds vaker verantwoording afgelegd moet worden  over de besteding van gemeenschapsgeld. Ook speelt mee dat bij de selectie van leveranciers het thema ´maatschappelijk verantwoord ondernemen´ steeds belangrijker lijkt te worden.

Om de bovengenoemde redenen komen steeds meer gemeenten en andere instanties bij Emaigro terecht.

Juist het bieden van de beste prijs-kwaliteitverhouding, ook in monumentenschildjes, is een van de sterke punten van Emaigro. Ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam inkopen is Emaigro is zeer actief. Elders op deze site vindt U hierover meer informatie.

Of het nu gaat om monumentenbordjes voor provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten of rijksmonumenten, wij kunnen het allemaal voor U verzorgen. Door voor Emaigro te kiezen als leverancier kan dit vaak voor een lager bedrag dan oorspronkelijk gebudgetteerd was. Hierdoor kan de aanschaf van monumentenschildjes ondanks bezuinigingen vaak toch gewoon doorgaan en hoeft het niet uitgesteld of zelfs geschrapt te worden.

O.a. verschillende Gemeenten (al dan niet via de Monumentencommissie of Afdeling Monumentenzorg) hebben inmiddels al voor ons gekozen als leverancier van bordjes voor monumenten, beschermde stadsgezichten of beeldbepalende objecten. We geven U graag referenties.

De keuze voor Emaigro kwam echter niet alleen door de beste prijs-kwaliteitverhouding en het MVO. Ook de samenwerking met ons in het algemeen wordt als zeer prettig ervaren. Uitgebreide en heldere communicatie, en een vast contactpersoon die U ook buiten kantooruren kunt bellen (Michiel Burink, +31(0)6-13849942).

Bovendien kunt U voor het ontwerp ook bij ons terecht. Van een handgetekende schets tot en met het uiteindelijke design, we kunnen alles voor U verzorgen. Bijna altijd kosteloos!

Waarom eigenlijk deze bordjes?

Tijdens de tweede wereldoorlog is veel prachtig erfgoed verloren gegaan door gevechten en bombardementen. Tijdens de Haagse conventie van 1954 is vastgelegd dat er alles aan gedaan moest worden om te voorkomen dat er opnieuw veel waardevolle en historische objecten verloren zouden gaan bij een nieuw gewapend conflict. Daarvoor is het bekende blauw/witte schildje ontworpen. Het ontwerp en de vorm van o.a. gemeentelijke monumentenschildjes wordt dikwijls afgeleid van het design zoals dat destijds door Unesco is geïntroduceerd.

Monumentenbordjes zijn een klein onderdeel van het monumentenbeleid en behoud van lokaal cultureel erfgoed. Maar ook een niet te onderschatten onderdeel. Het beleid wordt zichtbaar. Met een monumentenschildje krijgt een monumentaal pand of object de uitstraling die het verdient. Gemeenten en haar inwoners kunnen trots hierop zijn. Het is een tevens een extra stukje ‘citymarketing’.

Een monumentenschildje van het materiaal emaille is inmiddels traditie geworden. Door de unieke eigenschappen van emaille is het ook altijd de beste keuze voor de lange termijn.

Uiteraard kunt U bij ons ook terecht voor bordjes met QR code, straatnaamborden, verbodsborden, waarschuwingsborden en huisnummerborden/huisnummerschildjes. Alles van echt emaille en ook deze voor de aller scherpste prijs. Neemt U contact op voor een vrijblijvende prijsopgaaf.  We kunnen ook altijd een keer vrijblijvend bij U langskomen om uw vragen te beantwoorden.

monumentenschildjes, denkmalschilder, plaque protection du patrimoine mondial, culturel et naturel Unesco, cultural property protection signs.

monumentenschildjes, denkmalschilder, plaque protection du patrimoine mondial, culturel et naturel Unesco, cultural property protection signs.